Een heerlijk en makkelijk ideetje voor het weekend, en ook nog eens megagezond:
Rijstrolletjes met gegrilde tahoe met makkelijke pindasaus.
Voor 4 personen heb je ongeveer nodig:
2 grote winterwortels in dunne repen en 3 minuten geblancheerd en koud gespoeld
4 rode gekookte bietjes in dunne repen
1/2 courgette in reepjes (de laatste paar seconden mee blancheren met de wortel)
6 bosuitjes in dunne reepjes
1/2 zakje baby leaf sla
12/ 16 rijstvelletjes
Koriander gehakt
Bereiding:
De rijstvelletjes per velletje een paar seconden onderdompelen in warm water tot het een handzaam velletje is. Dat spreid je uit je op bijvoorbeeld een sushimatje of een gewone snijplank. Leg voor het mooie rode effect eerst een paar leafblaadjes aan het begin van het velletje een paar cm van de rand, daarop wat bietreepjes,, wortelreepjes en courgette-, eindig met de koriander.
Sla de zijkanten over de vulling heen en rol het velletje strak op.
Maak er vier per persoon, je kunt ze altijd nog bewaren.
Serveer met de pindasaus en de gegrilde tahoe.
Dit is echt een súpergerecht.
375 gram tahoe in plakken
Gemarineerd in:
4 el sojasaus
1 geperste teen knoflook
1 tl honing
2 el olijfolie
Sap van kwart limoentje
Klop hier een marinade van, laat de tahoe hier een half uurtje in marineren. De plakken tahoe droogdeppen en 2 minuten per kant grillen in de grillpan.
Pindasaus van:
8 el pindakaas van naturel pindakaas met stukjes noot verwarmen met een flinke scheut Thaise chilisaus, dikke teen knoflook geperst, 1 cm geraspte verse gember, aangelengd met heet water, knijp limoensap en sojasaus naar smaak.