Rijstrolletjes met gegrilde tahoe met makkelijke pindasaus

Een heerlijk en makkelijk ideetje voor het weekend, en ook nog eens megagezond:
Rijstrolletjes met gegrilde tahoe met makkelijke pindasaus.

Voor 4 personen heb je ongeveer nodig:
2 grote winterwortels in dunne repen en 5 minuten gekookt en koud gespoeld
4 rode gekookte bietjes in dunne repen
1/2 courgette in reepjes
6 bosuitjes in dunne reepjes
1/2 zakje baby leaf sla
12/ 16 rijstvelletjes
Koriander gehakt

Bereiding:
De rijstvelletjes per velletje een paar seconden onderdompelen in warm water tot het een handzaam velletje is. Dat spreid je uit je op bijvoorbeeld een sushimatje of een gewone snijplank. Leg voor het mooie rode effect eerst een paar leafblaadjes aan het begin van het velletje een paar cm van de rand, daarop wat bietreepjes,, wortelreepjes en courgette-, eindig met de koriander.
Sla de zijkanten over de vulling heen en rol het velletje strak op.
Maak er vier per persoon, je kunt ze altijd nog bewaren.
Serveer met de pindasaus en de gegrilde tahoe.
Dit is echt een súpergerecht.

375 gram tahoe in plakken
Gemarineerd in:
4 el sojasaus
1 geperste teen knoflook
1 tl honing
2 el olijfolie
Sap van kwart limoentje
Klop hier een marinade van, laat de tahoe hier een half uurtje in marineren. De plakken tahoe droogdeppen en 2 minuten per kant grillen in de grillpan.

Pindasaus van:
8 el pindakaas van Calvé verwarmen met een flinke scheut Thaise chilisaus, dikke teen knoflook geperst, 1 cm geraspte verse gember, aangelengd met heet water.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.