Zelfgemaakte kaasfondue met salade is zo gepiept. Ik ga voor de kaas altijd naar de plaatselijke kaasboer ‘Kaas en Wijnen’ bij ons in het dorp. Zij raspen de kaas vers, en doen er geen emmentaler in, omdat dat altijd iets zoetigs aan de fondue geeft wat ik niet lekker vind.
Wat er door ging was bergkaas, oude kaas en boeren jong belegen. De verhoudingen zijn het geheim van de smit, ik kreeg die in ieder geval niet aan de weet.
Ga je kaasfonduen, en woon je in Drunen, haal dan vooral hier de kaas. Er zit een handig bindmiddel bij (denk gewoon maizena) wat je eerst in de droge witte wijn moet oplossen en er dan huppekee, de kaas in kan laten smelten tot een mooie dikke saus.
Ik gebruikte voor twee personen 400 gram kaas (ben grote eter) en we hadden er een heel stokbrood bij, een salade met rode paprika, groene olijven, tomaat en rode ui met een dressing van een oude balsamico met olijfolie, extra vergine en wat peper. Erbij kwamen nog gebakken kastanjechampignons.
Voor meer recepten met kaas kijk hier.
Voor deze kaasfondue met salade heb je nodig:
voor 2 grote eters:
1 teentje knoflook
400 gram bergkaas, jong belegen boeren- en oude kaas
300 ml droge witte wijn
2 el maizena
wat gehakte peterselie
bereiding:
In tegenstelling tot veel recepten, werd geadviseerd de maizena op te lossen in de koude witte wijn. Ik klopte de maizena met een garde door de witte wijn in de fonduepan. Wrijf eerst de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook. Zet de knop in de pan op vol en verwarm de witte wijn terwijl je in gedeelten de kaas er door roert met een houten lepel. Roer net zolang tot er een mooie dikke saus ontstaat. Zet de warmteregelaar op een lage stand en zet op tafel.
Roer er eventueel nog wat wijn door wanneer de saus te dik wordt.
Garneer met wat gehakte peterselie
Wat leuk Hedwig ! Ben aan t lezen…. voeg me aub toe l!
Je recepten zijn echt een aanwinst en de kaasfondue was heerlijk!
Hoi Monique, superleuk was het met je, ja was de kaasfondue lekker hè?