Loempia van ei met lichte pindasaus

Gevulde loempia van ei met lichte pindasaus

Onderstaande gevulde loempia van ei met lichte pindasaus maak je door een omelet per persoon te bakken. Deze loempia vul je met de mihoen, diverse kruiden en veel groenten. Door er komkommersalade en kroepoek en pindasaus bij te serveren maak je er een heerlijk vullende maaltijd van. De gehakte wasabinootjes maken het helemaal af. Meer recepten met pindasaus vind je hier.

voor twee personen:
voor de vulling:
2 el olijfolie
75 g mihoen gekookt en koud gespoeld
1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1/2 rode peper zonder zaad
1 cm verse gember geraspt
150 g wortel geraspt
125 g taugé
1 rode paprika gesnipperd
1/2 el ketjap manis
1/2 el sojasaus
2 tl sambal badjak

voor de pindasaus:
1 el olijfolie
1 sjalotje
1 teen knoflook geperst
1 el ketjap manis
3 el Thaise chilisaus
1 el limoensap
3 grote el pindakaas met nootjes (100% pindakaas ah)
1/2 dl heet water ongeveer

voor de omeletten:
4 eieren
2 el vers gehakte koriander

garnering:
gehakte rode peper
2 handen wasabinootjes
verse koriander

bereiding miehoen: leg de miehoen twee minuten in een pannetje kokend water, en spoel koud in een zeef. Laat uitlekken boven het pannetje en ga verder met de lichte pindasaus.

!! verwarm twee grote platte borden voor op 80 graden

bereiding lichte pindasaus: pers de knoflook, en snipper de sjalot. Fruit de knoflook met de sjalot zachtjes in de olie. Voeg er de pindakaas aan toe, de chilisaus, het hete water, de ketjap manis en het limoensap. Voeg er nog wat heet water aan toe wanneer de pindasaus te dik is. De saus mag niet te dik zijn.
Als de saus goed van smaak en dikte is zet je het vuur eronder uit en gaat door met de vulling voor de loempia’s.

bereiding vulling: fruit de sjalot, de knoflook, rode peper en paprika, gember op matig heet vuur vijf minuten in de olijfolie en voeg er dan de geraspte wortel aan toe. Bak op hoog vuur gedurende vijf minuten.
Voeg er nu de ketjap, sambal badjak en sojasaus aan toe. Knip de mihoen erboven fijn en roer er doorheen.

bereiding omeletten: kluts twee eieren en bak er een omelet van. Houd warm op voorverwarmd bord in de oven.

serveren loempia’s: leg de omeletten op de twee voorverwarmde borden. Leg op het midden van de omeletten de vulling. Klap de zijkanten van de omelet over de vulling en rol op als loempia met de naad naar beneden. Verwarm de pindasaus op, doe er eventueel nog wat heet water bij wanneer de saus te dik is. Stamp een flinke hand wasabi-nootjes grof in een vijzel.
Schenk wat van de pindasaus over de loempia’s, garneer met de rode peper, de fijngemaakte wasabi-nootjes en de koriander.

Lekker met komkommersalade aangemaakt met rijstazijn en wat gembersiroop en wat kroepoek.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.