Stamppot blauwe bliksem met spruitjes

Stamppot blauwe bliksem met spruitjes

Deze stamppot blauwe bliksem met spruitjes is gemaakt van stoofperen, en daarmee het zusje van hete bliksem. Blauwe bliksem wordt gemaakt met stoofperen in plaats van zoete en zure appels. Omdat ik nog een paar stoofperen in portsaus over had, heb ik er blauwe bliksem met spruitjes, speckjes en zoete portsaus van gemaakt. De speckjes, de spelling zegt het eigenlijk al komen van de vegetarische slager.
Uiteraard kunnen de mensen die geen vegetarische dag willen, deze speckjes vervangen door spekjes.
Voor deze stamppot blauwe bliksem met spruitjes heb je nodig:

voor twee personen:
400 g kruimige aardappels
400 g spruiten
3 gekookte stoofperen
2 dl saus van de stoofperen (zie recept)
peper & zout
125 g speckjes van de vegetarische slager
1 el olijfolie
20 g roomboter (voor door de stamppot)

(voor)bereiding stamppot:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken en laat ze 25 minuten koken. Haal het kontje van de de spruiten en snijd ze door. Kook de spruiten tien minuten.

bereiding speckjes:
Bak de speckjes mooi bruin in de olie in een anti-wanbakpan

bereiding stamppot:
Wanneer de aardappels klaar zijn giet je ze af en stampt ze fijn met 1 dl van de portsaus, de boter en peper & zout.
Giet de gare spruiten af en roer door de aardappel-puree, evenals de gebakken speckjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.