Kidneybonenschotel met geroosterde groenten en guacamole

Heel simpel, boordevol groenten, een zalige schotel:
Geroosterde groenten met kidneybonen, srirachasaus en guacamole voor erbij. De geroosterde groenten gemaakt van het ratjetoe van wat ik nog in de koelkast had liggen.
Nodig voor 4 personen:
Voor de geroosterde groenten
3 grote rode puntpaprika’s in repen
1 zoete aardappel in blokjes
2 stengels bleekselderij in smalle boogjes
1 koolrabi in blokjes
2 gehakte tenen knoflook
4 el olijfolie extra vergine
peper en zout

Voor de guacamole:
2 rijpe avocado’s uit de schil gehaald en ontpit
1 klein geperst teentje knoflook
1 flinke tl sambal
sap van 1/2 limoentje

Voor de kidneybonen:
2 blik kidneybonen
1 blik tomaatblokjes
1 el srirachasaus

Bereiding: verwarm de oven voor op 225 graden, hussel de groenten om met de olijfolie, knoflook, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten 40 minuten in de oven.
Maak nu de guacamole door alle ingrediënten te pureren met een staafmixer. Na de oventijd de groenten in een kleine braadpan overdoen, hier de tomatenblokjes en de srirachasaus aan toevoegen en nog even doorwarmen.
Serveer met de guacamole

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.