Dit geweldige recept van nacho’s van zoete aardappels met rode cheddar komt uit het geweldige kookboek Love & Lemons. Je maakt de schotel verder af met kidneybonen,avocado en mango. Een leuk en lekker gerecht, en zo mooi kleurrijk om te zien.
We eten ze regelmatig, zoete aardappelen. Ze zijn heerlijk als friet uit de oven met zeezout met erbij wasabi-mayonaise, maar ook in combinatie met bonen doen ze het goed.
Vandaag maakte ik er dus nacho’s van, naar een recept uit het kookboek van Love & Lemons’ waarop ik helemaal verliefd geworden ben.
Voor deze nacho’s van zoete aardappels met rode cheddar heb je nodig:
voor 4 personen
3 zoete aardappels à 250 gram in dunne schijfjes
olijfolie extra vergine
150 gram Monterey Jack (Amerikaanse halfharde of Goudse kaas) ik gebruikte rode cheddar
400 gram uitgelekte en afgespoelde zwarte bonen, ik gebruikte kidneybonen
1 1/2 mango geschild en in blokjes
8 radijsjes, in schijfjes
11/2 avocado’s in blokjes
1 serranopeper (of andere peper) in dunne ringetjes) ik gebruikte een jalapeno-peper
1 kleine limoen in parten
4 el adobosaus (bij de ah verkrijgbaar) ik gebruikte ketchup met 1 el zoete paprikapoeder en 1/2 el siriachasaus door elkaar geklopt
Zeezout en versgemalen peper
Bereiding: verhit de oven op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Meng de zoete aardappels met een scheutje olijfolie en een zout en peper. Spreid ze in een dunne laag uit op de bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven ( ik deed ze 25 minuten in de oven). Verdeel er de geraspte kaas over en rooster ze nog 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en de zoete aardappels goudbruin zijn(ik deed 5 minuten, cheddar is zomaar gesmolten)
Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de zoete aardappels met de zwarte bonen, mango, radijsjes en serrano-peper (jalapeno-peper) besprenkel met wat limoensap en de rode saus. Zet de nacho’s eventueel gewoon met de bakplaat op tafel en serveer met limoenparten