Dit is een fantastische curry met mangochutney, geroosterde zoete aardappel uit de oven, broccoli, kipfilet en quinoa. Er gaat veel groenten door
Nodig voor 4 personen:
1 kilo zoete aardappels in blokjes
olijfolie
zout
1 stronk broccoli in roosjes en stronk geschild en in blokjes
200 gram quinoa
voor de curry:
olijfolie
300 gram kipfilet in repen
2 grote tenen knoflook gehakt
2 grote el rode curry (Thai curry AH)
1 blik Fair trade kokosmelk (AH)
3 grote el mango-chutney
1/2 el maizena aangelengd met water
verse koriander gehakt
Bereiding: verwarm de oven voor op 225 graden, hussel de blokjes aardappel met olijfolie en zout om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelblokjes zo’n 20 minuten in de oven. Kook intussen de broccoli 10 minuten en giet af, kook tegelijkertijd ook de quinoa 8 minuten giet deze af in een zeef. Schep de quinoa, broccoli en geroosterde zoete aardappelblokjes door elkaar en houd warm onder deksel.
Bak de repen kipfilet in de olijfolie en bestrooi met zout en peper, schep na 6 minuten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de rode curry met de knoflook in het achtergebleven bakvet van de kip en blus af met de kokosmelk, roer er de mangochutney door en bind bij met het maizena-papje.
Serveren: verdeel het quinoa-mengsel over vier borden, verdeel er de kip over, en lepel er currysaus over. Serveer de rest van de saus er apart bij. Strooi er verse koriander over