Kabeljauwhaas in Italiaanse ham met gestoofde prei en geroosterde aardappels

Ouderwetse pot, er is niks mis mee, en ik ben er dól op. Neem nou langzaam in bouillon en roomboter gestoofde prei, het wordt er heerlijk zoetig van smaak van.
Erbij kruimige aardappels, bruin geroosterd in de oven met in Italiaanse ham gewikkelde kabeljauwhaasjes. Genieten mensen !!

voor 4 personen:
voor de geroosterde aardappels:
1 kilo kruimige aardappels bv bildstar
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
3 el olijfolie
gemalen zout en peper
1 vel bakpapier

voor de prei:
In totaal 1200 gram prei (alleen het lichte gedeelte gebruiken)
250 ml kippenbouillon
40 g roomboter
versgemalen peper

voor de kabeljauw-pakketjes:
4 kabeljauwhaasjes à 125 g
4 plakken Italiaanse rauwe ham
4 cocktailprikkers

bereiding: verwarm de oven voor op 225 graden, snijd de aardappels in parten en doe in een kom. Hussel er de olijfolie door, rits de rozemarijn-naaldjes van de takjes en doe er door. Pers er de knoflook bovenuit en maal er peper en zout over. Schud goed door en stort het op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappels 40 minuten in een oven van 225 graden.

de prei: snijd het groene gedeelte van de prei (dat is ruim eenderde van de prei) snijd overdwars door en spoel schoon onder de kraan. Snijd de prei nog een keer in de breedte door en leg in een hapjespan, doe dit met alle prei.
Kook 250 ml kippenbouillon en giet over de prei. Leg er de roomboter op en breng aan de kook. Stoof de prei in 25 minuten zacht en gaar. Laat de laatste vijf minuten de prei op hoog vuur wat inkoken met het deksel eraf. De bouillon dikt dan een beetje in.

de kabeljauw: terwijl de aardappels in de oven en de prei nog vijf minuten moeten garen, bak je de kabeljauw-pakketjes in de olijfolie aan beide kanten drie minuten op halfhoog vuur.
Zorg dat de aardappels en de prei tegelijk klaar zijn.

serveren: haal de bakplaat met de geroosterde aardappels uit de oven. Zet een ovenschaaltje klaar, pak het bakpapier bij de punten en schuif zo de aardappels in de schaal. Serveer met de gestoofde prei en de kabeljauwhaasjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.