Groentenlasagne met kruidenricotta

Met veel beleid op tafel gezet, het zou me niet weer gebeuren dat we hem van de keukenvloer moeten rapen. Deze lasagne zit boordevol groenten, is erg licht en erg lekker. Wij dronken er een wit droog wijntje bij.
Ik heb het recept van de site ‘Tasty’ , maar de hoeveelheden uit de losse pols gedaan, en verder een beetje naar eigen inzicht.
Ik heb een zak van die buitenbeentjes puntpaprika’s gekocht bij de AH in allerlei kleuren.
Ik maakte het voor 3 personen maar hield er nog over.

Voor 3 personen:
Voor de tomatensaus
3 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 aubergine in blokjes
1 gele en 1 oranje puntpaprika’s in blokjes
2 rode puntpaprika in blokjes
1 courgette in blokjes
2 tl oregano
peper en zout
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 kopje warm water

Voor de topping:
250 gram ricotta
1 flinke hand basilicumblaadjes in reepjes
1 flinke hand peterselie fijn gehakt
2 tenen geperste knoflook
75 gram geraspte parano- of parmazaanse kaas
peper en zout
1 courgette in dunne plakken
4 romatomaten in plakjes

9 verse lasagnevellen
ovenschaal

bereiding: fruit de ui en knoflook in een braadpan zachtjes vijf minuten. Zet het vuur hoger en voeg er de aubergineblokjes aan toe, peper en zout en bak op hoog vuur gedurende vijf minuten. Doe er dan de courgette- en paprikablokjes bij en bak verder op hoog vuur al roerend tot iets gekleurd. Doe er nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en de oregano. Bak dit even door en voeg er een kopje water aan toe. Laat dit met deksel op de pan 10 minuten stoven. Proef of de saus voldoende op smaak is.

Maak intussen de topping: doe de ricotto in een kom en voeg er de basilicum, gehakte peterselie, knoflook en 3/4 van de geraspte kaas bij en breng op smaak met peper en zout.

Opmaak schaal: pak een niet al te grote ovenschaal, schep er 1/3 van de tomatensaus in en beleg met drie verse lasagnebladen. Doe daar 1/3 van de tomatensaus op en beleg wederom met drie verse lasagnebladen. Doe daar de rest van de tomatensaus op en smeer daar het ricottamengsel over.
Bestrooi met de rest van de kaas en beleg het geheel met de courgette- en tomatenplakjes, in overlappende stijl.
Zet de schaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en zet daarna nog even onder de grill zodat de bovenkant nog even een mooi kleurtje krijgt

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.