Gisteren waren we nogal in de bonen, de zwarte bonen zogezegd, verwerkt in lunch en avondeten.
Lekker makkelijk, gezond en licht, En die heerlijke fluffy bananencake blijft bij ons favoriet, deze keer met frambozen en wat mango
de hele dag door drink ik water
ontbijt: samen met mijn jongste zoon starte ik de dag met een boekweitpannenkoek: voor 2 pers: beslag 60 gram boekweitmeel (jumbo) 1 ei, 1 rijpe banaan en circa 11/2 dl soyamelk, klutsen en twee pannenkoeken van gebakken. Dit belegden wij met een aardbeien en blauwe bessen met erdoor biologische honing. Hierbij dronken we koffie
lunch: voor 1 pers: 4 el zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld overdoen in diep bord vermengd met 1/4 grote rijpe mango in stukjes, 1/4 komkommer in stukjes met zaadlijst en al, 1/2 avocado in stukjes. Hier ging sriachasaus over heen, een pittige chilisaus uit Thailand (niet vervangbaar door zoetzure chilisaus)
tussendoor: stukje bananenbrood, deze fluffy cake van Lisa goes Vegan maakte ik met als extra erdoor, 1/2 pak frambozen uit de vriezer deze schepte ik er gewoon bevroren doorheen, erbij ging nog wat mango in stukjes en op de cake legde ik er nog een banaan doormidden gesneden met de snijkant naar boven.
daarbij dronk ik een glas ijskoude soyamelk
tussendoor: een lekker koud glas vers geperste sinaasappelsap
diner: ik had de smaak te pakken waar het de zwarte bonen betreft, en fruitte voor twee personen, 2 rode puntpaprika’s in stukken, wat bosuitjes en een geperst teentje knoflook in een anti-aanbakpan, daar deed ik een blik zwarte uitgelekte zwarte bonen door en 2 el ketchup. Erbij aten we een vegetarische bonenburger (kant en klaar (bij de Jumbo volop keus) met een salsa van 1 avocado in stukjes, met gele, oranje en rode tomaatjes in stukjes en een paar druppels appelazijn.
tussendoor: koffie met twee gedroogde abrikozen