Dagmenu 94

de hele dag drink ik water

Mijn ontbijt bestond gisteren uit; koude teff-pudding (Teff: natuurvoedingswinkel of AH) van 6 el teff, 1 dl sojamelk, met 35 gram gehakte walnoten erdoor met verse blauwe bessen en 3 gedroogde abrikozen in stukjes. De teff hoef je niet te koken, gewoon alles koud door elkaar scheppen

lunch; salade voor 2 personen; van 100 gram geitenkaas in blokjes, 70 gram  pecannoten die met 1/2 el honing in een anti-aanbakpan zijn gekaramelliseerd. Dit een minuutje op gemiddeld hoog vuur. Op bord laten afkoelen.
1/2 zakje babyleaf-sla door dressing van 2 el olijfolie, 1/2 el balsamico en 1 tl honing met wat peper en zout scheppen. Op bord beleggen met de blokjes geitenkaas, de gekaramelliseerde noten, gehalveerde tomaatjes, bestrooi met oregano en voilà
Met glas versgeperste sinaasappelsap van 2 sinaasappels

tussendoor: een plakje fluffy bananencake van de site Lisa goes Vegan met koffie

diner: vooraf doperwtensoep (recept site) met plakje in oven gedroogde serranoham

hoofdgerecht: ovenschotel voor twee personen 600 gram zoete aardappel in patatten snijden, 30 minuten in oven van 200 graden op bakplaat roosteren met wat olijfolie, zout, en oregano. 300 gram gamba’s 2 minuten op hoog vuur gebakken in 2 el olijfolie met 1/2 tl sambal, teen geperste knoflook , een gesnipperde ui een in stukjes gesneden rode paprika.
Dit met 400 gram gestoomde of kort gekookte broccoli
Op de borden met elkaar vermengen.

tussendoor: koffie met een heel klein plakje bananencake

tussendoor 2 droge witte wijn met stukje 30+kaas

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*