Gisteren was weer een dag vol gezondheid, heerlijk gesmuld van een zalig ontbijt met naakte haver, een gevulde volkorentortilla als lunch en een avondmaaltijd van broccolirijst met een heerlijke stoofschotel met kidneybonen en kikkererwten.
de hele dag drink ik water
ontbijt: 40 gram naakte haver (bio-winkel) koken volgens gebruiksaanwijzing of neem volkoren bulgur of -couscous, meng er 35 gram grof gehakte en geroosterde ongezouten amandelen door en een theelepel honing. Garneer met aardbeien en Griekse yoghurt
lunch: voor twee personen, maak salade van 1 blikje uitgelekte tonijn op olijfolie, 1 kleine appel in blokjes, 1 klein rood uitje, een kwart komkommer zonder zaadlijst in blokjes, 1/2 el citroensap, 1/2 el mayonaise en maak twee volkoren tortilla’s warm on koekenpan. Verdeel de salade over de twee tortilla’s en rol stevig op. Garneer met wat citroenpartjes
tussendoor: schaaltje Griekse yoghurt 2 % vet met een zespri kiwi
tussendoor: toastje met 100% pinda’s pindakaas
hoofdmaaltijd: voor vier personen, maak 800 gram broccoli fijn in keukenmachine tot rijstkorrelformaat, bak dit twee minuten in twee el olijfolie en een kwart verkruimeld bouillonblokje. Snijd twee rode puntpaprika’s en 1 gele paprika in stukken, snipper 1 rode ui, pers twee tenen knoflook uit, fruit dit in twee el olijfolie op matig heet vuur gedurende tien minuten. Voeg er een blik tomatenblokjes aan toe en warm mee. Laat een blik kidneybonen en een blik kikkererwten uitlekken en voeg bij de stoofschotel.
Serveer de stoofschotel samen met de gebakken broccolirijst
PS. Je houdt hier van over, lekker de volgende dag als lunch in een volkoren wrap met guacamole, sriachasaus en zure room
Tussendoor: koffie met chocolaatje