Dagmenu 93

Gisteren was weer een dag vol gezondheid, heerlijk gesmuld van een zalig ontbijt met naakte haver, een gevulde volkorentortilla als lunch en  een avondmaaltijd van broccolirijst met een heerlijke stoofschotel met kidneybonen en kikkererwten.

de hele dag drink ik water

ontbijt: 40 gram naakte haver (bio-winkel) koken volgens gebruiksaanwijzing of neem volkoren bulgur of -couscous, meng er 35 gram grof gehakte en geroosterde ongezouten amandelen door en een theelepel honing. Garneer met aardbeien en Griekse yoghurt

lunch: voor twee personen, maak salade van 1 blikje uitgelekte tonijn op olijfolie, 1 kleine appel in blokjes, 1 klein rood uitje, een kwart komkommer zonder zaadlijst in blokjes, 1/2 el citroensap, 1/2 el mayonaise en maak twee volkoren tortilla’s warm on koekenpan. Verdeel de salade over de twee tortilla’s en rol stevig op. Garneer met wat citroenpartjes

tussendoor: schaaltje Griekse yoghurt 2 % vet met een zespri kiwi

tussendoor: toastje met 100% pinda’s pindakaas

hoofdmaaltijd: voor vier personen, maak 800 gram broccoli fijn in keukenmachine tot rijstkorrelformaat, bak dit twee minuten in twee el olijfolie en een kwart verkruimeld bouillonblokje. Snijd twee rode puntpaprika’s en 1 gele paprika in stukken, snipper 1 rode ui, pers twee tenen knoflook uit, fruit dit in twee el olijfolie op matig heet vuur gedurende tien minuten. Voeg er een blik tomatenblokjes aan toe en warm mee. Laat een blik kidneybonen en een blik kikkererwten uitlekken en voeg bij de stoofschotel.
Serveer de stoofschotel samen met de gebakken broccolirijst

PS. Je houdt hier van over, lekker de volgende dag als lunch in een volkoren wrap met guacamole, sriachasaus en zure room

Tussendoor: koffie met chocolaatje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.