Dagmenu 92

Zo op maandagochtend voel ik me wel eens ietwat unheimlich en kan ik soms maar moeilijk mijn draai vinden, en tegelijkertijd denk ik dan, mens zeur niet zo, want wat heb je het mooi.
Om 05.45 maandagochtend vertrekt manlief  altijd voor drie dagen naar Bolsward, over een paar weken maar liefst voor vijf dagen,
Natuurlijk went het, en heb ik een prachtig mooi leven met mijn twee heerlijke poezen, en de vrijheid om te kunnen doen en laten wat ik wil, zoals een Foodblogger kunnen zijn

En lekker eten doet deze vrouw ook nog

ontbijt: er lagen nog kersen in de groentelade en heb er een heerlijk ontbijtje mee gemaakt, door een banaan al prakkend te roerbakken in een theelepel kokosolie, 4 el havermout en 35 gram gehakte noten. Hier at ik een paar eetlepels Griekse yoghurt bij en verse kersen

tussendoor drink ik de hele dag water

lunch: doperwtensoep voor twee personen, 1 kleine aardappel in blokjes en 1 sjalotje in wat olijfolie fruiten met een geperste teen knoflook. Hier 300 gram diepvriesdoperwten in mee fruiten en 3 dl kruidenbouillon bij voegen. Twintig minuten laten koken, er een el room bij doen of 1/2 el mascarpone of roomkaas en dan pureren met staafmixer. Kruimel er wat feta over en zongedroogd tomaatje in stukjes.
Serveer met een tosti (in tosti-ijzer)  pp van twee volkoren boterhammen met 40 gram verkruimelde feta wat gewone kaas, 1/2 tl gedroogde oregano en twee gesneden zongedroogde tomaatjes.

Tussendoor: zespri-kiwi met water

hoofdmaaltijd: voor vier personen, 2 gesneden sjalotjes gehakt met 2 geperste tenen knoflook fruiten in 3 el olijfolie, hier 125 ml mascarpone in laten smelten met 75 gram Boursin. Hier een half kopje heet water aan toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Dit door 250 gram gare volkoren spaghetti heen roeren en in een andere koekenpan twee tot spirelli gedraaide courgettes iets aanbakken en ook deze door de spaghetti roeren.

Droog intussen in de oven op 150 graden 125 gram prosciutto ham, gedurende twintig minuten. Serveer de pasta met courgettini en saus door elkaar op vier voorverwarmde borden en verkruimel er de gedroogde ham over, en wat geraspte paranokaas. Omdat we veel oregano in de tuin hebben gebruik ik deze graag in Mediterrane gerechten, zo ook op deze spaghetti

tussendoor: koffie met gedroogde abrikoos en twee walnoten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.