Dagmenu 91

Het was alweer een tijd geleden dat ik nasi heb gemaakt. Jammer eigenlijk want het is zo lekker.
Ik maak nasi altijd met heel veel groenten, zoals ik dat bij iedere maaltijd doe. Je krijgt op die manier minder calorieën binnen en veel meer vitamines, een winwin-situatie dus eigenlijk.
Erbij maakte ik verse zoetzuur van komkommer
De hele dag door drink ik water?

ontbijt was een ontbijttaartje van: bodem halve banaan geprakt met 30 gram havermout en 30 gram gemengde noten, dit in een bakring gedaan en flink aangedrukt, hierop had ik dikke halfvolle geitenyoghurt met wat blauwe bessen en geroosterde pompoenpitjes die ik nog over had van zondag

lunch: een half (liefde & passie) broodje geroosterd in broodrooster, ingewreven met een half teentje knoflook, en besmeerd met fetacrème van twee el roomkaas en 40 gram feta en een tl oregano. Hierop een halve rode paprika in blokjes en twee halve jalopeno pepers (AH) in stukjes.
Erbij een restje zoete aardappelsoep

tussendoor: zespri kiwi

Diner: nasi voor 4 personen van 250 gram zilvervliesrijst gekookt en iets afgekoeld, 2 rode puntpaprika’s, 1 groene paprika in stukjes, bos bosuitjes in ringen, 1 koolrabi in blokjes, 2 tenen gehakte knoflook.
Met 350 gram tempé die 1/2 uur in stukjes gemarineerd zijn in 1 el appelstroop, 2 el ketchup, 4 el ketjap manis, twee tenen knoflook, 2 cm geraspte verse gember en een 1/2 gehakte rode peper zonder zaadjes.

bereiding: bak de gemarineerde tempé in een anti aanbakpan in een halve el kokosolie met kokossmaak op halfhoog vuur in tien minuten bruin. Haal uit de pan en houd warm.
Bak op hoog vuur in 1/2 el kokosolie met kokossmaak de groenten, knoflook en peper 10 minuten, voeg er 4 el el ketjap manis aan toe, wat geraspte gember en 1 tl sambal badjak. Doe er de rijst bij en bak tot mooie gekleurde nasi. Warm er de tempé door en serveer met zoetzuur van komkommer: 11/2 dl azijn, 4 el bruine suiker met daardoor een geschaafde komkommer. Lekker met kroepoek en gebakken spiegeleitje

tussendoor: koffie met een volkoren koekje

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.