Dagmenu 90

Gisteren was een heerlijke zonovergoten dag, fijn om er dan met de fiets lekker op uit te gaan. Op de terugweg in de stad nog even wezen neuzen, zoals vrouwen eigen is, en een leuk jurkje van mijn favoriete merk ‘Smashed Lemon’ ?op de kop weten te tikken. Blij mee
Tussen de bedrijven door ook nog lekker gegeten:

(Tussendoor water met limoen)

ontbijt: Ik maakte een meergranen ontbijt van 2 dl  koude sojamelk en 6 el teff (ah)  je kunt de pap zowel koud als warm bereiden. Je roert de teff gewoon door de sojamelk en klaar. Ik deed er 35 gram gehakte gemengde ongezouten noten door,  blauwe bessen mango.

lunch: twee crackers dik besmeerd met hummus, voor 1 bak hummus: 1 blik kikkererwten (400 gram) uit laten lekken en pureren met sap van 1/2 uitgeknepen limoen, 3 el olijfolie, 2 el tahin, 2 tl harissa en 1 geperst teentje knoflook. Hierop een halve avocado in blokjes met een kwart rode peper zonder zaadjes gehakt.
Erbij nog een cracker met mayonaise en een hardgekookt ei.
Ik dronk er een glas mineraalwater bij met een schijfje gember en limoen

tussendoor: tzatziki gemaakt (recept site) en geproefd met stukje stokbrood

tussendoor: een peer, met water

avondeten: voor twee personen een 1/2 broccoli in roosjes en stukjes, 1 kleine rode ui in halve ringen, 1/2 winterwortel in plakjes, 11/2 rode puntpaprika in stukken en 12 kleine tomaatjes in tweeën op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, besprenkelen met olijfolie, bestrooien met wat zout, peper en oregano. In de oven van 180 graden 30 minuten laten bakken. Intussen 2 biologische kipfilets iets besprenkelen met olijfolie, bestrooien met zout, peper en oregano en in de grillpan in acht minuten bruin en sappig grillen.
Schep de geroosterde groenten door elkaar en serveer met de kipfilet, lekker met bovenstaande tzatziki en 1/4 volkoren stokbrood

tussendoor: koffie met volkoren koekje

Tussendoor: kaasjes in huis hebben is gevaarlijk voor mij, want daar kan ik écht niet van af blijven twee dadels met roquefort kaas en water

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.