Manlief wilde weer eens voor me koken, en wilde, omdat ik graag vegetarisch eet, een vegetarisch gerecht voor me maken.
Als dat geen ware liefde is…het werd vegetarische moussaka met yoghurt en oude kaas waar nog feta aan werd toegevoegd. Erdoor gingen nog geroosterde groenten.
Manlief houdt zelf wel erg van vlees, maar eet een aantal dagen vegetarisch met me mee, en mist dan het vlees helemaal niet. Ook deze moussaka is heerlijk, en kun je ook bereiden met vegetarisch gehakt. Het recept is voor vier personen, maar wij vinden het meer voor drie personen.
Je hebt nodig voor deze vegetarische moussaka met yoghurt en oude kaas:
Ik heb meer recepten met moussaka geschreven, kijk maar eens hier.
voor vier personen:
1 venkel stronkje verwijderd, in plakjes
1 grote wortel in plakjes
1 rode ui in grove stukken
1 courgette in blokjes
1 aubergine in blokjes
250 g tofu in blokjes
3 tenen knoflook in plakjes
4 el olijfolie
2 grote aardappelen in plakjes
zout & peper
400 g tomatenblokjes uit blik
1 vel bakpapier
voor de topping:
11/2 dl Griekse yoghurt
2 eieren
75 verkruimelde feta
75 g pittige oude geraspte kaas
(voor)bereiding: kook de plakjes wortel en aardappels (doorgesneden) vijf minuten voor. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
Verdeel de verse groenten samen met de tofu en knoflookplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schenk er de olijfolie over en rooster de groenten en tofu 35 minuten in de oven.
Meng de groenten met de tomatenblokjes en schep in een ovenschaal.
Klop met een garde de eieren door de yoghurt en roer er de feta en oude kaas door. Snijd de aardappels in dunne plakjes en verdeel daksgewijs over de groenten. Schenk er het yoghurtmengsel over en bak de moussaka 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot hij goudbruin is en bubbelt.
Wanneer de schotel koud de oven ingaat, zet dan de eerste tien minuten de oven op 225 graden.
bron: smulweb