Vegetarische hamburger met mango-salsa met roergebakken bleekselderij

Wil je even een makkelijke vegetarische maaltijd?
Deze vegetarische hamburger met mango-salsa en linzen met roergebakken bleekselderij, paprika en bosui is dan een heerlijk idee.
Wij eten het deze week in ieder geval weer.
Nodig voor 4 personen:
4 el olijfolie
4 vegetarische burgers

voor de salsa :
1 rijpe mango in blokjes
1 rijpe avocado in blokjes
1/2 rode peper zonder zaadjes gehakt
sap van 1/2 limoen

voor de linzenschotel
1 à 2 potje linzen à 390 gram (AH) uitgelekt en afgespoeld
2 stengels bleekselderij in boogjes
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 bos bosuitjes in ringetjes gesneden
voor de garnering; enkele sprietjes bieslook

bereiding: bak de vegetarische burgers volgens gebruiksaanwijzing gaar in 2 el olijfolie. Schep intussen de ingrediënten voor de salsa door elkaar en laat inwerken.
Fruit in 2 el olijfolie de bosuitjes, rode paprika en de bleekselderij een 5 minuten, en doe er de uitgelekte linzen bij. Warm door en serveer met sprietjes bieslook.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.