Stamppot aardpeer met wortel, kruidige kip en frisse citroenjus

Afgelopen week een heerlijke geroosterde kipfilet uit de oven gemaakt met een stamppotje van aardpeer en wortel. Heel erg lekker door de combinatie van de kruidige kip en de frisse kruidige citroenjus met het zoetige van de aardpeer/wortelstamp.

Hier volgt het recept.
Nodig voor 4 personen;
4 kipfilets à 150 gram
4 takken rozemarijn geritst
4 takjes tijm geritst
4 geperste tenen knoflook
4 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
Peper en zout
1 Kilo aardperen
1 kilo wortelen
25 gram roomboter

Bereiding: (een paar uur van tevoren)
Maak de marinade in een kommetje: hak hiervoor de rozemarijn grof en de tijm fijn, pers de knoflook en voeg er de olijfolie en citroensap aan toe.
Leg de kipfilets in een ovenschaal en verdeel er de marinade over en laat minimaal een uur marineren.

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Schil de aardperen en snijd ze doormidden. Schil de wortelen en snijd in stukken van 1 cm.
Zet de aardperen met een bodem water op, wanneer deze 5 minuten koken, zet dan de wortelen op.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en plaats de schaal boven in de oven en rooster de kip 20/25
minuten. Wanneer je de kip niet bruin genoeg vindt, plaats deze dan de laatste 5 minuten onder de gril.
Aardperen hebben langere kooktijd nodig dan de wortelen.
Giet de aardperen en wortelen af (bewaar wat kookvocht van de aardperen) en stamp door elkaar. Maak smeuïg met wat aardperenvocht, en breng op smaak met peper en zout, roer er de roomboter door.
Verdeel de stamppot over 4 (voorverwarmde) borden, leg er de geroosterde kip op met de kruiden en lepel er de braadjus overheen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.