Groene asperges in aardappelflensjes, met gegratineerde fontinakaas en kastanjechampignons

Dit is een verassend gerecht, waarvan het recept afkomstig is van ‘Elle eten’. Een flens van beslag wat bestaat uit kruimige aardappel, ei, melk en bloem. Gevuld met groene asperges, gegratineerd met fontina-kaas met erbij gebakken paddestoelen. Het viel hier erg in de smaak.

Ingrediënten
150 g geschilde kruimige aardappel
200 ml melk
2 eieren
80 g bloem
500 g groene asperges
peper, zout, nootmuskaat
250 g fontina
250 g kastanjechampignons en/of oesterzwammen
2 takjes salie, grof gehakt
zout

bereiding: kook de aardappel gaar, giet af en prak tot puree. Voeg melk toe en roer het mengsel door een zeef. Voeg eieren en bloem toe en roer tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en laat het beslag rusten. Schil de onderste 4 cm van de asperges en snij 1 cm af. Kook ze net gaar, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en houd ze warm.
Verwarm de (oven)grill. Bak van het beslag in een kleine koekenpan ca 8 flensjes. Rol de asperges in de flensjes en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Leg op elk flensje een plak fontina en laat de kaas in een paar min onder de grill smelten. Bak intussen de paddestoelen snel in een grote koekenpan of wok en doe er op het laatst de salie bij. Breng op smaak met peper en zout.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.