Dagmenu 99

Mijn dagmenu vandaag was genieten, net als de heerlijke ochtendwandeling in het herfstzonnetje ?waarbij de nachtvorst nog goed voelbaar was.
Gelukkig was er bij de Jumbo in Drunen nu eindelijk de vegetarische filet americain te koop van de vegetarische slager

De hele dag drink ik thee en water tussendoor

ontbijt: een heerlijk warm ontbijt gegeten van 40 gram gekookte quinoa, een peer in stukjes door de warme quinoa roeren, 35 gram walnoten en blauwe druiven er nog door. Hierover wat kaneel met een klein theelepeltje honing.
Hierbij dronk ik koffie

lunch: pompoenpitten-broodje met vegetarische filet americain van de vegetarische slager, met flink wat rucolasla + ik at ook nog een banaan met wat geroosterde sesamzaadjes. Kou maakt hongerig
Verse jus’d orange van twee sinaasappels erbij

tussendoor: na een stukje fietsen, een cracker met 30+ kaas en milde mosterd en wat bosui
Hierbij earl grey thee

diner: we aten met zijn tweeën, maar zoonlief had kip en ik tempé, ik heb daarom ook de pindasaus voor een persoon geschreven;
125 gram tempé voor 1 persoon in plakken gemarineerd in sausje van 1/2 el sojasaus, 1/4 el honing, 1/4 limoen sap, 1 teen knoflook geraspt, 1/4 tl sambal oelek. Dit een half uur marineren in de koelkast.
Daarna de plakken gemarineerde tempé bakken in een tl kokosolie op niet te hoog vuur (brand snel aan) gedurende vijf minuten. De tempé uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.

Pindasaus: In bakvet klein sjalotje zachtjes bakken met teentje knoflook, een grote eetlepel pindakaas met stukjes noot (100 % pure pindakaas ah) hierbij en een el ketjap manis, 1/2 tl sambal oelek, wat warm water tot de juiste dikte, wat over is van de marinade en nog wat limoensap naar smaak, maak goed op dikte met wat heet water.
Hierbij at ik 250 gram sperziebonen gekookt met 1/4 sambal oelek erdoor, 40 gram gekookte sobanoodles en komkommersalade. Hierover sesamzaadjes die ik heb geroosterd in een anti-aanbakpannetje

tussendoor: koffie met een blokje pure chocolade

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.