Zoete aardappeltorentje met rode peper, mangochutney, paprika, kip en courgette

Het volgende recept is ontstaan uit restjes en erg lekker;
Een lekker zoet aardappeltorentje van stampotje van zoete aardappels.
Voor 4 pers:
1 kilo zoete aardappels
2 tl sambal,
6 el sojasaus
4 el limoensap
2 el mangochutney
2 el olijfolie

Bereiding:
Kook de zoete aardappels gaar in 20 minuten, en giet ze af, er hoeft verder geen vocht aan toe gevoegd te worden, en stamp bovenstaande ingrediënten door de zoete aardappels. Roer er 2 el olijfolie door.

Voor de roerbakschotel:
300 gram kipfilet in stukjes
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 grote courgette in 1/2 plakjes
3 bosuitjes gesneden
3 takken rozemarijn fijngehakt
4 takjes tijm geritst
2 gehakte tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes

Bereiding:
Roerbak kipfilet in olijfolie in een wok met zout en peper en neem uit de pan.
Doe nog wat olijfolie in de wok en roerbak 2 rode puntpaprika’s grote courgette samen  met gehakte rozemarijn en tijm met twee tenen knoflook en 3 bosuitjes.
Voeg er een blik in vergiet uitgelekte tomaatblokjes aan toe en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat suiker.
Serveer door de zoete aardappelpuree in een grote steker te doen en goed aan te drukken, daar bovenop de groenteschotel met kipfilet. Garneer met rozemarijn

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*