Zoete aardappelsoep met rode paprika en crème fraiche

Zoete aardappelsoep, er bestaan vele varianten van, met regelmatig kokosmelk als ingrediënt. Ik heb gekozen voor crème fraiche, de limoensap geeft de soep een lekker fris accent.

voor 4 personen:
2 el olijfolie
800 gram zoete aardappels in kleine stukken
2 grote rode puntpaprika’s gesneden
2 gehakte tenen knoflook
1 gesnipperde ui
750 ml kippen- of kruidenbouillon
1/2 limoen, het sap
2 el crème fraiche
gemalen peper en zeezout

topping:
1 rode puntpaprika fijn gehakt
2 bosuitjes fijn gehakt

bereiding: fruit de zoete aardappels, paprika, ui en knoflook in een kleine braadpan gedurende vijf minuten. Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, en voeg er de crème fraiche aan toe. Wanneer je de soep te dik vind, doe er dan wat heet water bij. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zeezout. Meng de bosui en rode paprika voor de topping door elkaar en serveer in de soep.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.