Zalm met frisse mangosalsa

Aangezien ik erg van groente ben, heb ik, omdat de salsa niet aan de groente-behoefte voldeed, nog een Oosterse groenteschotel er bij geserveerd.

Nodig voor 4 personen;
voor de Mango Salsa;
1 grote rijpe Mango (bij de Turkse winkel vaak maar voor een euro of minder) in blokjes
1 rijpe Hass avocado in blokjes
2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes
2 bosuitjes fijngehakt
1/2 rode peper gehakt
1/2 limoen of minder
1/2 bos koriander gehakt

bereiding:
Meng alle ingrediënten in een kom en laat intrekken

voor de Oosterse groenteschotel;
kokosolie
2 rode paprika’s in repen
1/2 komkommer in schijfjes
3 bosuitjes in ringen
1/2 spaanse peper gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 scheutje vissaus scheutje
limoensap
1 tl palmsuiker of honing

Bereiding:
Verhit de kokosolie in een wok en bak de groente op hoog vuur beetgaar, voeg de gehakte peper en knoflook toe en bak nog even mee, breng op smaak met wat vissaus en palmsuiker of honing en evt limoensap

Voor de gegrilde zalm;
olijfolie
4 mooie moten zalm
scheut soyasaus
scheut honing
2 geperste tenen knoflook

bereiding:
Zet de ovengril aan en omwikkel een rooster met alu-folie, bestrijk met olie en leg er de moten zalm op bestrijk met de marinade en rooster onder de gril, houd ongeveer 10 minuten aan, check na 8 minuten hoe het er mee staat want de zalm moet beslist niet te gaar worden van binnen.

Voor de Chinese eiermie;
250 gram
Kokend water
Kook de mie zodat de zalm en de mie ongeveer op dezelfde tijd klaar zijn.

Serveer op voorverwarmde borden

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*