Zakinthos 2015

Net als de meesten onder ons gaan mijn man en ik graag op vakantie.
Onze voorkeur gaat daarbij uit naar mediterrane landen zoals bijvoorbeeld Italië, Spanje, Portugal en Griekenland. Niet alleen vanwege het heerlijke klimaat, maar ook vanwege het heerlijke eten, daar kunnen we intens van genieten.

Vorig jaar zijn we in juni naar het Griekse Zakinthos geweest, wat een fantastisch eiland is dat toch , wat hebben we het heerlijk gehad en genoten van de Griekse zon, de Griekse vriendelijkheid en het geweldige eten.
De mensen gaan erg warm en familiair met hun gasten om. Wij werden heel vriendelijk ontvangen bij aankomst van ons appartementencomplex en hartelijk gekust bij ons vertrek.
Iedere dag, wanneer we zo tegen de avond samenkwamen met andere gasten bij de bar aan het zwembad, werd er belangstellend geïnformeerd naar onze dag, en of we het leuk hadden gehad. Dat heeft een hele warme gloed aan onze vakantie gegeven


Onder andere hebben we in deze vakantie een kookcursus mogen beleven bij de traditionele familietaveerne ‘Mantalena’ waar we regelmatig kwamen eten.
Ik heb er de meest fantastische Stifado gegeten, en de Mezze die je er vooraf kreeg was niet te evenaren.
De eigenaar was zo in zijn element mensen in zijn zaak te hebben die zoveel passie hebben voor goed en lekker eten dat hij mij uitnodigde in zijn keuken.
Hij wilde me laten zien hoe ze werken in de keuken, en stelde me voor aan zijn vrouw, die net een grote bak verse tzatziki stond te maken.
Veel van de gerechten die de keuken uit werden gebracht kwamen van haar hand.
De lunches die we op Zakinthos aten bestonden grotendeels uit tzatziki, Griekse salades en (vegetarische) mezze.  Tijdens een avondwandeling hadden we een pittoresk Grieks eettentje ontdekt waar ze onderandere huisgemaakte guacamole met pitabrood en humus op de kaart hadden staan.
Ik word helemaal blij van zo’n lunchkaart.
Ik word sowieso helemaal gelukkig van al dat heerlijke eten in Griekenland. Wanneer je er bij familietaveernes gaat eten krijg je zelden frieten bij het hoofdgerecht geserveerd, maar meestal tomatenrisotto, rijst, gekookte of gepofte aardappels.

Wij gingen daarom speciaal op zoek naar deze restaurants waar je de meer authentieke gerechten kunt bestellen.
Ik was dól op de stuffed peppers en -Tomato’s gevuld met tomatenrisotto die geserveerd werd met gekookte aardappels. Ik heb dit meerdere keren gegeten tijdens de vakantie.
Thuis heb ik het nog weleens geprobeerd te evenaren, maar was, alhoewel erg lekker, het telkens nét niet. Net als de tzatziki die ze daar zo lekker kunnen maken.
Blijkbaar hebben ze er romiger yoghurt dan hier, en proef je er de Griekse zon doorheen.
Tijdens de kookcursus leerden we overigens dat een scheut ouzo de tzatziki nét iets extra gaf.
Ook leerden we ‘Avge Me Domates’ oftewel Griekse eieren in verse tomatensaus maken, verse tzatziki, Stifado en Griekse salade

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*