Wortelcake met vijf-kruidenpoeder en Griekse yoghurt-frostng

De vijf-spices en gemberpoeder die in deze cake verwerkt zijn, maakt de smaak heel bijzonder. Ik heb het recept uit het kookboek ‘Natuurlijk Eten’ van Sarah Lewis.
Deze cake van wortelen, volkorenbloem serveer je met een topping van Griekse yoghurt wanneer je het als ontbijt eet, en een topping van roomkaas en Griekse yoghurt wanneer je het serveert als gebak.
De 115 gram rietsuiker heb ik uit het recept gelaten, de vijf eetlepels honing maken de cake zoet genoeg. Persoonlijk vind ik het lekker om nog een klein beetje honing of ahornsiroop over de wortelcake met topping te draperen.

Voor 12/ 15stukjes
3 eieren
150 ml extra vergine olijfolie
(115 gram ongeraffineerde rietsuiker) ik liet het eruit
5 volle el honing
175 gram volkorenbloem
(4 el tarwekiemen) ik liet het eruit
2 tl bakpoeder
2 tl gemberpoeder
3/4 geraspte schil van 1 biologische sinaasappel, anders eerst goed wassen
1/4 geraspte schil voor garnering
1 tl vijf-kruidenpoeder
200 gram wortel grof geraspt of rauwe biet
60 gram pecannoten gehakt

Topping:
100 gram Griekse yoghurt
100 gram roomkaas
1 el honing
1/4 tl vijf-kruidenpoeder

bereiding: bekleed een bakblik van 18 x 28 cm, of andere afmetingen wat hier ongeveer op neer komt, met bakpapier. Knip het papier in de hoeken schuin in en druk het goed aan langs de zijkanten.
Klop de eieren met de olijfolie, de honing en eventueel de rietsuiker, voeg er de volkorenbloem, bakpoeder, gemberpoeder, vijf-kruidenpoeder aan toe en mix glad. Voeg er de wortel en pecannoten aan toe en roer om.
Schep het beslag in het bakblik en strijk glad.
Zet de wortelcake 35 minuten in een oven van 180 graden, hij is klaar wanneer een houten satéprikker er schoon uitkomt als je er in prikt.

de Topping: klop de Griekse yoghurt met 1 el honing en de vijf-kruidenpoeder door elkaar in een kom. Verdeel over de cake, en bestrooi met de rest van het sinaasappelrasp.
Snijd de cake in vierkanten en serveer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.