Weekoverzicht 1

Vorige week zaterdag hadden we kennissen te eten en maakte ik onder andere de twee heerlijke voorgerechten van onze kookclub: bruschetta al limone met limoncellow cocktail, en de geroosterde tomatensoep met courgette-cannelloni  hoofdgerecht was ‘kipfricassee met salie & ui,’ uit het kookboek ‘Toscane’ welke ik deze week recenseerde voor ‘Vegatopia’. Ik maakte deze met parelhoenfilet en gaf er enigszins mijn eigen draai aan.

Als dessert kozen we voor de kaasterrine afkomstig van onze kookclub, ik hakte hierbij de noten wat fijner waardoor deze beter de terrine bij elkaar hield, hierbij kwam een 10-jaar oude port, en koffie met chocolaatjes van de chocolaterie als afsluiter. Het was nog lang warm en konden heerlijk buiten eten.

Uit Toscane maakte ik ook nog een groentenragôut als lunch, en ga nog veel meer maken uit dit authentieke prachtige kookboek, wel allemaal met een persoonlijke touch, zoals jullie van mij gewend zijn uiteraard.

Geheel door Toscane geïnspireerd maakt ik mijn lunch vandaag met een restje witte bonen, botersla, wat feta, beetje olijfolie extra vergine en een goede balsamico, met erbij een heerlijk stevig snee brood met roomboter en ansjovis (een heerlijk Toscaans gebruik). Italianen gooien zelden restjes eten weg, en verwerken de restjes in andere gerechten. Vrijdag hadden we dit heerlijke broodje met gerookte forelfilet als lunch, ik maakte er een dressing bij van mayonaise met groene kruidenmosterd.

De hele week wordt er druk heen en weer gevlogen met friemelende wormpjes, gezien de frequentie, vast door pap en mam roodborst gezamenlijk.
De poezen nemen s’ochtends na het ontbijt hun strategische plaats in, pal onder het nest, gehesen in hun tuig.
Om, wanneer ze het te bont maken, aan hun lijn gezet te worden. Ik kan ze moeilijk twee weken vast zetten, dat is de tijd die er ongeveer voor staat, alvorens de jongen uit vliegen. Ze maken al flink lawaai, de vogelbaby’s.
Ik hoop maar op een goede afloop, het merelnest met al bijna uitvliegende jongen wat eerder in onze tuin zat, is door eksters gevonden en veranderden ons terras in een heus abbatoir. Dat hoop ik niet weer mee te maken.
Iemand nog behoefte aan laurier trouwens? De struik wordt almaar groter.

Gisteren kwamen er kennissen langs die vroeger een cattery hadden. Daar hebben wij onze Lola & Elsa vandaan. We spreken ieder jaar in juni/ juli af om bij ons te komen zodat ze de tabby’s een beetje kunnen blijven volgen.

Ik had onze lievelingstaart gemaakt, cheesecake met frambozencoulis, deze keer met een bodem van cantuccini-koekjes. Voor bij de borrel humus (naturel van de ah is ook heel lekker wanneer je even makkelijk wilt doen)

Hummus met sumac

met als persoonlijke topping oa sumac, olijfolie extra vergine en kikkererwten (sumac geeft humus een heerlijk hartig zurig smaakje) en wat extra vergine-olie.

Dit met kleine volkoren koekjes, en maakte ik crostini met buratta, guacamole met tortillachips, en waren er tortillarolletjes met roomkaas, sla en gerookte zalm ( simpel, maar doet het altijd goed, vooral bij de jeugd)

s’avonds wilde manlief nog even naar dat leuke nieuwe Italiaanse restaurant bij ons in Drunen, waar het onverwacht druk bleek te zijn. Er was een ‘walking dinner’ gaande, een nieuw populair concept waarbij de gangen wisselend over verschillende restaurants worden verdeeld. We moesten dus nog even wachten op een plaatsje, maar onder genot van een koel glas wijn was dat geen straf, op terras met heerlijke temperaturen. We kozen voor coquilles vooraf en als hoofdgerecht citroenrisotto met asperges en sliptongetjes. Omdat we gisteren al behoorlijk wat hadden gegeten namen we geen dessert, maar een lekkere espresso als afsluiter.
Terug naar huis door het park was het een vrolijk gehip van konijntjes.
Zondag over twee weken is het zover, dan gaan we naar Corfu, zoveel zin in

2 reacties

  1. Marijke de Louw

    Lekker broodje forel Hedwig!!??

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.