Vandaag heb ik gratie verleend aan een wesp.

augustus 2017

Alhoewel ik sowieso niet zo van het neer meppen van insecten ben, zet ze het liefst met beleid levend buiten de deur.
Wanneer het niet steekt, in mijn twee handen, zo ja, dan in een vel keukenrol.
Gisteren waren er twee wespen vervelend aan het klieren boven onze gevulde glazen. We wisten ze allebei te vangen in een glas cassis, schudden de beestjes kopje onder, en deden er een viltje op. Na een half uurtje probeerde ik nieuwsgierig onder het viltje te kijken of er nog leven in de brouwerij was.
Met dat het viltje omhoog ging vloog er eentje uit de cassis zijn vrijheid tegemoet. We waren perplex, ze waren toch echt kopje onder gegaan….
De tweede wesp hielden we in het glas met cassis gevangen, en heeft vanaf gistermiddag tot vanmorgen op ons terras gestaan.
Vanmorgen spoelde ik de cassis door de gootsteen en zag dat de wesp nog leefde, echt ongelofelijk.
Ik deed nog een poging het beestje door de gaatjes van de gootsteen te spoelen, en zette er een flinke straal water op. Even later zag ik de wesp door een van de gaatjes weer omhoog kruipen, en wat verdwaasd door de spoelbak kruipen…
Zo’n onvoorstelbaar sterk beestje met deze enorme overlevingsdrang, die inmiddels drie pogingen tot doodslag heeft overleefd, verdient het om te blijven leven besloot ik barmhartig.

Op een lepel met een keukenroldoekje eromheen om steken te voorkomen, heb ik hem losgelaten in onze tuin, hij vloog meteen de struiken in om zijn kameraad te gaan zoeken, al net zo’n diehard.
Respect ??

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*