Tabouleh met Libanese saus

Tabouléh, een Libanees/ Syrisch gerecht in dit geval geserveerd met een Israëlische saus, dat is wat ik deze avond gemaakt heb. Tabouléh kan met zowel Bulghur als met Couscous, en zowel warm als koud, alhoewel het van oorspong een salade betreft wat als voor- of als bijgerecht wordt geserveerd. Het origineel is met versgehakte peterselie, munt, citroensap, tomaatblokjes en kikkererwten.

Voor 4 tot 6 personen (wat meer gemaakt, ook lekker om mee te nemen als lunch, vindt zoonlief :-)))
nodig:
Kokosolie
2 grote courgettes in halve plakjes
4 rode paprika’s gesneden in reepjes
1 rode spaanse peper gehakt zonder zaadjes
3 grote tenen knoflook gehakt
3 bosui gehakt
1 bos peterselie gehakt,
1 bos verse munt gehakt
1 flinke eetlepel Harissa, (Tunesische sambal verkrijgbaar bij Toko’s en Turkse winkels)
1/2 citroen sap
1/2 groente bouillonblokje
1 blik uitgelekte kikkererwten
300 gram couscous

Bereiding;
Maak de couscous: overgieten met kokend water tot vingerdikte boven de couscous (350 ml ongeveer) en 2 minuten laten wellen. Verhit de kokosolie en bak de fijngehakte groenten op hoog vuur. Voeg de harissa toe en het citroensap, verkruimel er het halve groente bouillontablet boven  en laat nog even bakken, Voeg nu de gare couscous toe met de gehakte peterselie en de munt. Serveer met onderstaande Tahinsaus.

Tahinsaus:
Nodig;
125 gram tahini (sesampasta)
sap van 3/4 citroen
2 geperste tenen knoflook
2 el gehakte peterselie
2 el water
chilipoeder

Bereiding:
Meng de ingrediënten met een staafmixer, ze moet goed vloeibaar zijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.