Stamppot van wortel, bleekselderij en prei met in knoflook en dyonmosterd gemarineerde vis

Een stamppotje, zo lekker in dit jaargetijde. Daarom houd ik zo van de herfst en de winter, er hoort zoveel lekkers bij deze periode van het jaar, die winterse stoofpotjes, stamppotten boordevol groenten.
Deze Belgische stamppot aten we met in dyonmosterd en knoflook gemarineerde zalm, maar je kunt ook voor een witvis kiezen.

Je hebt nodig voor 4 personen:
800 kruimige aardappels
4 stengels bleekselderij in boogjes
2 grote preien in repen
750 gram gele, paarse en oranje wortelen in plakjes
1/2 dl hete melk
4 el extra vergine olijfolie
2 geperste tenen knoflook
2 grote lepels dyonmosterd

Voor de vis:
4 moten 4 witvisfilets of zalm
4 el olijfolie
2 geperste tenen knoflook
2 el dyonmosterd

Bereiding:
Kook de aardappels gaar in 25 minuten. Kook in een andere, grote pan, alle groenten in 15/20 minuten gaar. Giet de gare aardappels af en stoom ze droog. Doe de aardappels bij de eveneens afgegoten gare groenten en stamp ze samen fijn met wat hete melk, 4 el olijfolie extra vergine, twee geperste tenen knoflook en 2 grote lepels dyonmosterd.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.