Stampot spruitjes met appel, en eendenborst met frambozen/ rode wijnsaus

Dit is een fantastisch lekker winters, en simpel te maken gerecht, spruitjes-stampot met lekker veel spruitjes en appell. d
Dit serveerde ik met eendenborstfilet waar ik een sausje bij maakte van onder andere rode wijn en frambozenjam.

Je hebt nodig voor vier personen:
1 kilo spruitjes (lekker veel vitaminen) gepeld
4 goudrenetten geschild en in stukjes
1 el bruine suiker
800 gram kruimige aardappels geschild
50 gram roomboter
500 gram eendenborstfilet
4 dl rode wijn
3 dl kippenbouillon
2 volle el frambozenjam
1 el maizena aangelengd met water, indien nodig meer
gehakte peterselie

Bereiding: kook de wijn en de kippenbouillon in tot je 4 dl over hebt en zet het vuur uit.
Zet de aardappels op, en kook deze in 25 minuten gaar, zet vijftien minuten voor einde kooktijd aardappels de spruitjes op. Wanneer de spruitjes vijf minuten koken doe er dan de appels bij. Laat de spruiten in totaal 15 minuten gaar koken. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn, zo ook de spruitjes.
Tegelijk met het opzetten van de spruiten begin je met de eendenborstfilet: kerf ze aan de velkant kruislings in met een scherp mes en bak de eendenborst op de velkant in een anti-aanbakpan zonder vet op halfhoog vuur tien minuten, draai ze om en bak nog twee minuten aan de andere kant. Haal de filets uit de pan en pak ze warm in in aluminiumfolie. Giet 3/4 van het vet uit de pan, en blus de rest af met de wijnsaus, roer er twee volle lepels frambozenjam bij en bind bij met maizena tot een mooie saus.
Stamp een grove stampot van de aardappels, spruitjes met appel, de roomboter en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in mooie schuine stukken en serveer met de rode wijn-frambozensaus en de spruitjes-stampot

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*