Stampot met tomaatjes en kruidenkaas

Deze stampot ging ook mee naar Friesland, knapperige spinazie, kort aangebakken in olijfolie en met licht aangefruite snacktomaatjes en blokjes kruidenkaas een heerlijk gerecht.

Nodig voor 4 personen:
1 kilo kruimige aardappels
600 gram gewassen spinazie
4 el olijfolie
200 gram verschillende kleuren snacktomaatjes doormidden gesneden
ongeveer 11/2 dl hete melk
200 gram kruidenkaas in kleine blokjes
zout en peper

Bereiding: kook de aardappels gaar, giet af en laat droogstomen. Stamp de aardappels samen met de hete melk tot een hele dikke puree. Roerbak in een anti-aanbakpan de spinazie in gedeelten in de olijfolie op hoog vuur, tot de spinazie licht geslonken, maar toch nog knapperig is. Roer de spinazie door de aardappelpuree. Bak de tomaathelften in het bakvet van de spinazie even aan en roer deze ook door de puree, laat een paar tomaathelften achter voor de garnering. Doe hetzelfde met de blokjes kaas, maar laat wat achter voor de garnering.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*