Spaghetti met romige saus van artisjokken en coquilles

Deze spaghetti is voor verwende apen. Zij die zich coquilles willen permitteren, maar voor hen die dat te decadent vinden zijn gamba’s een heel goed alternatief.
Tot mijn verrassing verkopen ze bij de AH tegenwoordig vers bereide artisjokken, in bakjes in de koeling, à 250 gram. Deze combineerde ik met knoflook, room en coquilles. De vegetariërs onder ons gebruiken extra kaas en gehakte walnoten als topping.
Er zit aan de artisjokken al veel smaak,dus wees zuinig met zout.

voor vier personen:
350 g spaghetti
4 el olijfolie (2 voor de coquilles)
1 bakje artisjokken à 250 g in stukjes gesneden
2 geperste tenen knoflook
125 ml slagroom
125 g geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
1 zak coquilles (ook wel mantelschelpen genoemd) uit de vriezer à 270 g ontdooid (AH)
of verse coquilles (groothandel per bakje ca 12,00) of neem meer, zoals verwende apen dat doen, die nemen minstens 4 coquilles per persoon
of 400 g gamba’s draadjes buik én rug verwijderen
gehakte peterselie
1 geperst teentje knoflook (voor bij de gamba’s, niet bij de coquilles)
1/2 tl sambal (voor bij de gamba’s, niet bij de coquilles)

vegetarisch:
125 g walnoten gehakt
extra parmezaanse kaas

!! Verwarm vier diepe borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: kook het water voor de pasta. Bak de stukjes artisjok samen met de knoflook en maal er verse peper over en iets zout. Doe er de room bij en laat iets inkoken. Intussen kook je de pasta, en bereid je de coquilles:
Bak de coquilles slechts een minuut per kant bruin in de olijfolie. Haal uit de pan en houd warm verpakt in aluminiumfolie. In het geval je gamba’s gebruikt, ook deze bak je maar twee minuten op hoog vuur, ze horen zacht te blijven van binnen. Bij de gamba’s is het lekker nog wat geperste knoflook mee te bakken en een beetje sambal of Spaanse peper en peterselie.
Giet de gare pasta af, doe terug in de pan en roer er de artisjok-saus doorheen. Schep de pasta in verwarmde borden. Verdeel er de coquilles of gamba’s over en serveer met de parmezaanse kaas. De vegetariërs die doen er de gehakte walnoten en extra kaas over
Lekker met een salade

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.