Spaghetti met gehaktballen van aubergine, walnoten en kastanje -champignons

Het ziet er zo lekker uit op het bord, en dat was het ook, deze spaghetti met ‘gehaktballen’ van aubergine, walnoten en kastanje champignons.
De gehaktballen komen uit het kookboek ‘Love & Lemons’.
Een lekker recept, het ‘gehakt’ is erg smakelijk en ook een idee om vegetarische burgers mee te maken. Wél heb ik het vocht eerst uit de gebakken aubergine met kastanjechampignons geknepen omdat de balletjes anders te vochtig worden.
De ballen blijven vrij zacht van structuur.

Gehaktballetjes van aubergine en paddestoelen:
Nodig voor 4 personen:
Olijfolie
1 ui gesnipperd
250 gram kastanjechampignons in stukjes
1 aubergine 225 gram in stukjes
1 tl balsamico-azijn
2 tl sojasaus
50 gram walnoten
175 gram gekookte gierst (ik gebruikte gekookte couscous)
50 gram panko (japanse paneer)

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en peper en zout en bak 5 tot 8 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Doe er de aubergine bij en nog wat zout en peper en bak alles nog 5 minuten. Doe er de balsamico en de sojasaus bij en bak nog even mee. Laat de inhoud iets afkoelen.

Doe de walnoten in de keukenmachine en maal fijn.
Knijp het vocht zoveel mogelijk uit het aubergine/ paddestoelenmengsel en maak samen met de walnoten fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en voeg er de gare gierst (of couscous) bij en meng goed. Maak balletjes van ongeveer 4 cm, rol ze door de panko en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de ballen in 35/ 40 minuten gaar in een oven van 200 graden. Keer de ballen halverwege de baktijd.

Lekker met spaghetti met verse tomatensaus:
maak de tomatensaus van
11/2 kilo zoete kerstomaten (bij de Lidl hebben ze de échte zoete, zitten qua formaat tussen minitrostomaat en grote – in.
Deze met
8 geritste takjes tijm en
1 tak rozemarijn (naaldjes)en
3 tenen knoflook besprenkeld met een goede olijfolie roosteren in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat op een temperatuur van 200 graden.
Na het roosteren In een braadpan overdoen, met de staafmixer pureren en dan nog wat laten inkoken, nog peper en zout naar smaak toevoegen en
1 flinke bos basilicum fijnhakken en erdoor doen.
Je kunt er nog een
1 glas rode wijn aan toevoegen, dat maakt de saus nog lekkerder dit wel doen voor je de saus gaat inkoken.

Heerlijk met:
Parmazaanse kaas en een salade met pijnboompitjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*