Spaghetti met Gamba’s en bacon met groene asperges

150 gram bacon
Olijfolie
500 gram gamba’s ontdaan van darmkanaal
20 groene asperges in stukken (houterige uiteinden afsnijden zo’n 2cm)
2 gehakte tenen knoflook
Rasp van 1/2 limoen en wat limoensap
100 g mascarpone
1 dl droge witte wijn (sauvignon)
zout, versgemalen peper
1 bosje platte peterselie gehakt
300 gram Linguine

Bereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de bacon ca. 2 minuten. Blancheer ondertussen de aspergestukken 2 minuten in kokend water en spoel koud. Voeg toe aan de bacon: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Roer er de mascarpone, de witte wijn, limoenrasp aan toe.  Breng op smaak met zout en peper en wat limoensap. Roer er de gehakte peterselie door en wat van het kookwater van de pasta.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*