Sobanoodles, paksoi en tahoe met pittige kokossaus

Heerlijke vegetarische schotel van paksoi, met sobanoodles, pittig gekruide plakken tofu, en een heerlijk pittig sausje met kokosmelk waanzinnig lekker !!
Nodig voor 4 personen:
200 gram sobanoodles
8 plakken tofu à 75 gram
sambal
zout

1 grote paksoi (800 gram) in repen
1 grote teen gehakte knoflook
1 tl sambal
1 cm verse gember geraspt
zout naar smaak

Voor de saus:
1 el kokosolie
1 gehakte teen knoflook
5 bosuitjes fijn gesneden
2 cm verse gember geraspt
3/4 blik kokosmelk (fair trade AH)
6 el ketjap manis
sap van 1/2 limoen
1 grote lepel honing
1/2 el sambal
1 grote el maizena aangelengd met water

Bereiding: maak eerst de saus: fruit de bosui, knoflook, gember in de kokosolie gedurende vijf minuten. Voeg er de kokosmelk aan toe, de ketjap manis, limoensap, honing en sambal. Bind de saus met de aangelengde maizena. Proef of de saus voldoende op smaak is, en zet t vuur eronder uit.
Wok de paksoi met de knoflook en de gember gedurende twee minuten. . Smeer de tofuplakken licht in met sambal, bestrooi met wat zout en bak de tofu in 3 minuten bruin aan beide kanten. Kook de sobanoodles intussen in 4 minuten gaar en giet af in vergiet, zet de saus weer even op het vuur.

Serveren: verdeel de paksoi over vier borden. Schik daar de sobanoodles over en leg daar de tofuplakken op.
Lepel er wat saus over en serveer de rest van de saus er los bij.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*