Sambal-goreng schotel van groene asperges , zoete aardappel en tomaat

Deze heerlijke sambal-goreng schotel van groene asperges , zoete aardappel en tomaat maakte ik met vegetarische gehaktballetjes (toevallig is het deze week ook nog de ‘Nationale week zonder vlees’)
De sereh en trassie (niet vegetarisch, is een garnalenpasta, wil je dat niet dan laat je het er uit) geeft het een heerlijke smaak. Karin Luiten maakte ooit sambal goreng asperges met witte asperges en hardgekookte eieren. Ik maakte er deze variant op.

Nodig voor vier personen;
2 el olijfolie
2 bundels groene asperges à 350 gram
1 grote zoete aardappel à 300 gram
1 rode paprika
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
5 cm verse gember
1 tl serehpasta
1 tl trassi
3 tl sambal badjak
scheut ketjap manis
1 blik tomatenblokjes
1 bos verse  koriander

12/ 16 vegtarische gehaktballetjes
2 el olijfolie

bereiding: snipper de ui en rasp de knoflook en gember fijn op een fijne rasp. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en fruit vijf minuten de ui, knoflook en gember zacht en glazig. Snij intussen de groene asperges in stukken (verwijder 2 cm van de onderkant), en de rode paprika en zoete aardappel in blokjes. Voeg de groenten (behalve de kopjes van de asperges) bij het uimengsel en zet het vuur hoog. Roerbak het geheel vijf minuten en doe er de sereh- en trassi-pasta en de sambal badjak bij. Zo ook een flinke scheut ketjap manis en de tomaatstukjes. Laat een kwartier op laag vuur stoven met een deksel op de pan, en doe er de laatste vijf minuten de aspergepunten bij. Wanneer je de schotel laat stoven bak je de vegetarische balletjes in een andere anti-aanbakpan. Roer de balletjes door de groentenschotel.

Serveer met zilvervliesrijst en verse koriander

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*