Salade van parelcouscous met watermeloen en gegrilde haloumi

Met het hete weer van gisteren heb ik geen boodschappen extra gehaald, maar een lekkere maaltijd samengesteld van wat er nog in de koelkast lag. Onder andere een zakje roerbakgroente van zoon die het wilde gebruiken voor een wrap, maar het lag nog steeds in de koelkast. En aangezien het de uiterste datum inmiddels had bereikt heb ik deze verwerkt in een gerecht met gegrilde haloumi. Dit met een lekker sausje, en een salade van parelcouscous met  onder andere watermeloen. Heerlijk gerecht en voor herhaling vatbaar.

Je hebt nodig voor 3 personen:
Voor de salade:
200 gram parelcouscous alvast voorgekookt
1/4 watermeloen in blokjes
3 bosuitjes in ringetjes
12 groene olijven in plakjes
1 gele paprika in blokjes
1/2 limoentje sap en rasp
3 el olijfolie extra vergine
peper en zout

Voor het sausje:
2 dl ketchup
2 el balsamico
2 geperste tenen knoflook
beetje honing

1 pakje haloumi van 275 gram in 6 plakken gesneden
1 zakje roerbakgroente van 400 gram
zout en peper

Bereiding; vermeng de afgekoelde parelcouscous met de ingrediënten voor de salade, knijp er de 1/2 limoen bovenuit, lepel er de olijfolie door, en breng op smaak met peper en zout.
Maak het sausje door alle ingrediënten ervoor door elkaar te roeren.
Roerbak nu de roerbakgroenten en breng op smaak met zout en peper. Grill de haloumi-plakken en leg deze op de roergebakken groenten op een mooi bord.
Serveer met de parelcouscous-salade en serveer met de rode saus.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*