Ricotta-pannenkoekjes met blauwe bessen-collis

Ricottapannenkoekjes als ontbijt, wat een feest !! Zeker met de blauwe bessen-coulis, gemaakt van ontdooide blauwe bessen uit de vriezer met een el honing.
Deze stapel pannenkoekjes at ik niet in mijn eentje op, maar werden verdeeld over mij en zoonlief, die er wel mee in zijn sas was.

Je hebt nodig voor circa 12 kleine pannenkoekjes (3 pers)
125 gram ricotta
1 ei
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram speltbloem
11/2 tot 2 dl plantaardige/ of gewone melk (heb ik niet precies gemeten, maar klop het door tot mooi pannenkoekbeslag)
olijfolie
optioneel: bakring

Voor de blauwe bessen-coulis
1/2 doosje bevroren blauwe bessen (à 250 gram)
1 el honing

Bereiding: klop van de bovenstaande ingrediënten, behalve van de coulis, een  pannenkoekenbeslag. Maak de coulis door de ontdooide blauwe bessen te pureren met een staafmixer en samen met een el honing even te verwarmen in een steelpan. Verhit een klein beetje olie in een anti-aanbakpan en bak door middel van een bakring drie pannenkoekjes per keer (2 minuten op hoog vuur aan iedere kant ongeveer) en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Serveren:  stapel de pannenkoekjes met telkens wat van de coulis ertussen, eindig met de saus en druppel er wat honing over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*