quenelles van zalmmouse in komkommersoep met tomaat en dille

Deze heerlijke zalmmousse-quenelles maakte mijn man een tijdje geleden voor mij als onderdeel van een menuutje. Het recept is van zijn kookclub, maar zo lekker dat ik het graag wil delen met jullie. Het leuke bordje wat jullie zien is van een serie van zes, een verjaardagscadeautje van een vriendin van mij, ik ben er blij mee.

Nodig voor vier personen:
200 g gerookte zalm
200 g crème fraiche
1 el (verse) pesto
1 komkommer
4 el volle yoghurt
1 limoen het sap
verse dille handje
2 Roma tomaten
peper

bereiding: pureer de gerookte zalm met de zure room en pesto met een staafmixer.
De komkommer schillen, verwijder zaadlijst en snijd in stukjes. Pureer samen met de yoghurt, limoensap en dille tot een gladde saus. Breng op smaak met peper geen zout (de zalmmousse is al zout)
Verwijder vocht en zaad en snijd de tomaten in blokjes. Vorm quenelles van de zalmmousse met behulp van twee lepels en verdeel over vier borden. Giet er met behulp van een schenkkan de komkommersoep bij en garneer met blokjes tomaat en wat dille.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.