Pompoenpannenkoekjes

Wisten jullie dat je pompoen ook voor ontbijtgerechten kunt gebruiken? Je kunt er heerlijke pannenkoekjes mee maken. Wel handig om dan de pompoen vast voor te koken de avond te voren. Scheelt je een hoop tijd.

Je hebt nodig voor 2 persoon (6 stuks):
2 tl kokosolie
300 gram pompoen in stukjes
100 gram speltbloem
1 tl bakpoeder
1 ei
zoveel soya-/amandel-/ gewone melk dat beslag lobbig wordt en niet te dun
honing naar smaak
eventueel een metalen ring
verse aardbeien

Bereiding:
Kook de pompoen in 10 minuten gaar en pureer met een staafmixer, laat afkoelen.
Breek er een eitje boven en voeg de bloem toe en het bakpoeder. Klop er met een garde zoveel melk door dat het nog lobbig blijft, even een paar minuten laten rusten voor je begint te bakken.
Verhit kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep meerdere bergjes beslag in de pan (dit gaat het beste met een metalen kookring) keer de pannenkoekjes en bak de andere kant.
Stapel ze op een bord en drapeer er de honing over, leg er de aardbeien langs.
De pannenkoekjes hebben door de zachte structuur veel weg van poffertjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.