Pomoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker

Er bestaan vele versies van pompoentaart.
Lopend door de Toko waar ik op zoek was naar een stoommandje, manlief gaat zaterdag een menuutje voor mij verzorgen, en heeft daar een stoommandje bij nodig, deed ik inspiratie op.
Deze taart is het geworden en hij is heerlijk, hij is zoeter dan jullie van me gewend zijn. Die zoetigheid heeft deze taart echt nodig. De topping heb ik gemaakt van een combinatie van kokoscrème en halfvolle kwark. Wel belangrijk is om het juiste blik kokosmelk te pakken, degene van welke de santen en het kokoswater van elkaar gescheiden zijn, ik kies altijd voor Fair Trade kokosmelk, verkrijgbaar bij de AH.

Je hebt nodig voor een springvorm van 22 cm:
400 gram gekookte pompoen (schillen hoeft niet)
3 eieren
75 gram kokosolie
50 gram honing
50 gram palmsuiker
150 gram speltmeel
1 el bakpoeder

Voor de topping:
3 grote lepels kokoscrème (Fair Trade (AH), bovenste laag is een dikke crème, gebruik de rest voor bijvoorbeeld pompoensoep)
3 el halfvolle kwark
4 el palmsuiker (of naar smaak)
rasp van 1 limoentje
5 el granola

Springvorm van 22 cm
Vel bakpapier

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de pompoen, de eieren, kokosolie, honing en palmsuiker met de staafmixer. Schep er het speltmeel en de bakpoeder doorheen.
Klem een stuk bakpapier tussen de ring en de bodem van de springvorm en knip het teveel erom heen weg. Vet de zijkant in met kokosolie dmv een keukenkwastje. Stort het beslag hierin en bak de pompoentaart in 60 minuten gaar in een voorverwarmde  oven van 175 graden.
Laat de wat taart afkoelen, verwijder voorzichtig de ring, voorkom breken, door de rand met een mes los te halen van de vorm. Schep de taart door middel van een spatel op een taartschaal. De taart volledig laten afkoelen.
Maak nu de topping: klop met een garde de kokoscrème en de halfvolle kwark door elkaar. Breng op smaak met de palmsuiker. Strijk de topping over de taart, en rasp er het limoentje boven.
Strooi er de granola over en serveer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.