Pittige ragout met paprika en stokbrood

Wat is het lekker najaarsweer toch ??, na een fikse wandeling hadden we zin in iets herfstigs. Ik had al twee bakjes kastanjechampignons en oesterzwammen in huis voor eventueel een keer ragout, aangezien er nog een heel stokbrood in de vriezer lag. Omdat zoonlief een vriend had laten slapen na een avond flink stappen dacht ik dat een flinke schaal pittige ragout met het opgepiepte stokbrood wel in de smaak zou vallen bij wijze van verlate lunch .
Vanwege het pittige accent lekker verwarmend wanneer je uit de koude komt, dus super geschikt  voor winterse dagen.

Lunchgerecht voor vier personen:
‘pittige ragout met paprika en stokbrood’
50 gram roomboter
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 groene paprika in blokjes
2 bakjes kastanje champinons in plakjes
1 bakje oesterzwammen in reepjes
vers gemalen peper en zout
1/2 el zoete paprikapoeder
1 tl chilipoeder
60 gram bloem
4 dl koud water
1/2 bouillontablet naar keuze
1 dl slagroom
vers gehakte peterselie

bereiding: smelt de roomboter in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, paprikablokjes en de knoflook gedurende vijf minuten. Doe er de paddestoelen bij, zet het vuur hoog en bak de paddestoelen gedurende vijf minuten terwijl je blijft roeren, breng op smaak met zout en peper. Doe er de paprika- en chilipoeder bij en bak nog even mee op halfhoog vuur. Doe er de bloem bij en bak deze even mee. Doe er in een keer het koude water bij en zet het vuur hoog, roer met een pollepel totdat de saus mooi dik geworden is.
Zet het vuur nu zacht en voeg er de slagroom aan toe en een handje gehakte peterselie.
Proef of de ragout lekker op smaak is. Serveer met het stokbrood

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*