Penne met artisjokken, gegrilde groenten, buffelmozerella , pijnboompitten en parmezaan

We visten op: een pot artisjokharten, een verrimpelde groene paprika en een rode puntpaprika, twee courgettes, een half bakje pijnboompitjes, knoflook, pakje room culinair wat verdekt opgesteld achterin onder een pak rietsuiker lag. We hadden nog buffelmozzerella en een restje parmazaanse kaas een fris potje basilicum zou het er vast ook wel leuk bij doen.

Voor drie personen ontstond dit lekkere pasta-gerecht:
2 courgettes in halve maantjes gesneden
1 groene paprika in grote stukken gesneden
1 rode puntpaprika in stukken
2 tenen knoflook gehakt
1/2 gehakte rode peper
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
1 vel bakpapier
225 gram grote penne
1 pot artisjokken op olie  in stukjes gesneden (groenteboer of sligro)
1/2 pakje room culinair
2 buffelmozerella’s in stukjes
50 gram parmazaanse kaas
60 gram pijnboompitjes geroosterd
1 flinke hand verse basilicum
(voor de vleesliefhebbers rulgebakken gehakt of tartaar)

bereiding: doe de courgette- en paprikastukken in een kom samen met de olijfolie, gehakte knoflook, rode peper, zout en peper en schud om. Verspreid over de bakplaat en rooster ze 20 minuten in een oven van 225 graden. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en giet af. Doe de penne terug in de pan en roer er de geroosterde groenten, de mozzerella, de pijnboompitjes, parmazaan en de artsjokstukjes erdoor samen met de gehakte basilicum.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*