Pappardelle met wilde paddestoelen

Mijn eerste gerecht uit het boek ’30 dagen vegetarisch met Rose Elliot’ was pappardelle met wilde paddestoelen. Wilde paddestoelen zijn tegenwoordig makkelijk te vinden in de supermarkt, soms worden ze vermengd verkocht, anders kun je ze zelf mengen. Bijvoorbeeld kastanjechampignons, gedroogde morieltjes of eekhoorntjesbrood. Als je gedroogde paddestoelen gebruikt, bereid ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking voordat je ze toevoegt. Ik gebruikte voor 3 personen 200 gram oesterzwammen en 200 gram shitaken, bij de Lidl zijn mooie te koop voor een mooie prijs.

Voor 4 personen:
3 el olijfolie
ca 400 gram wilde paddestoelen, bijgesneden, schoongeveegd en in stukken gescheurd of gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 gram pappardelle
60 gram roomboter
klein bosje peterselie fijn gehakt
versgemalen zout en peper
versgeraspte parmezaanse – of paranokaas

Bereiding: Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de paddestoelen zonder deksel ca.5 minuten tot ze zacht zijn.
Schep ze af en toe om. Roer de knoflook erdoor en bestrooi met zout en peper. Kook intussen de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet de pasta af en doe hem met een beetje aanhangend water terug in de pan op laag vuur. Voeg de paddestoelen, boter en peterselie toe en hussel alles voorzichtig tot de boter is gesmolten en het mengsel kokend heet is. Proef of er nog peper en zout door moet. Serveer met geraspte Parmazaan of paranokaas.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*