Deze ovenschotel met zalm met kruidenroomkaas en kruidenkorst is een succesnummer, dat weet ik nu al.
Ik had eigenlijk pasta met zalm in het hoofd met groene asperges uit de diepvries met kruidenroomsaus. Helaas waren groene diepvriesasperges in geen enkele supermarkt meer verkrijgbaar. Toen maar venkel meegenomen, een seizoensproduct in deze tijd van het jaar.
Ik besloot bij nader inzien een ovenschotel te maken bij het zien van het recept van Mandy and More
Het bleek een fantastisch recept te zijn. Neem vooral verder een kijkje op Mandy haar website, want wat staan daar fantastisch lekkere recepten op. Prachtige website ook !!
Alleen heb ik de zalm op een andere manier bereid, dik besmeerd met kruidenroomkaas, en voorzien van een paneerlaagje. Tevens de zalm maar tien minuten in de oven laten bakken. Het wordt anders toch echt veel te droog. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van de zalm. Na tien minuten moet je echt even de gaarte van de zalm gaan checken.
Kijk voor meer ovenschotels eens hier.
Voor deze ovenschotel met zalm met kruidenroomkaas en kruidenkorst heb je nodig:
Naar het recept van Mandy And More en een beetje van mezelf:
Voor twee personen:
1 grote venkelknol (zelf nam ik twee) in parten, stronk verwijderd en lbuitenste rokken indien bruinig
2 tomaten in parten
3 stengels bleekselderij (hiervoor in de plaats nam ik een tweede grote venkel)
300 gram aardappeltjes (iets kruimig) in parten
2 uien (ik nam er een) gesnipperd
1 teen knoflook geperst
2 el kappertjes
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
een handje Parmezaanse kaas
een handje geraspte jong-belegen kaas
25 gram roomboter
olijfolie
peper en zout uit de molen
voor de zalm, mijn eigen recept:
2 zalmfilets zonder huid à 150 gram
3 el kruidenroomkaas (ik nam gewoon de goedkope van de Lidl)
2 el verse dille
paneermeel van 1/2 volkorenbeschuit (fijn maken in bv een vijzel)
1/2 el limoensap
gemalen peper en zout
bereiding schotel: kook de aardappel en venkel in 8 minuten voor. Giet af in vergiet en laat uitdampen. Doe in een ovenschaal, samen met de tomaat en de gesnipperde ui, kappertjes, knoflook, Italiaanse kruiden en olijfolie. Schep om. Verdeel er nu de kaas over en flink wat gemalen peper en wat zeezout gemalen. Zet de schotel nu in een voorverwarmde oven van 225 graden gedurende 25 minuten.
Ga intussen verder met de vis
bereiding zalm: bestrooi de vis met peper en iets zout. Besmeer de vismoten dik met de kruidenroomkaas. Druk er wat vers gehakte verse dille in, en druppel er wat limoensap over. Bestrooi er de zelfgemaakte paneermeel over, en leg de vis, na einde oventijd groenten en aardappels op de ovenschotel.
Plaats de schotel terug in de oven op 225 graden, gedurende tien minuten.
serveren: garneer met een paar schijfjes limoen en een takje verse dille
Bron: Mandy and More