Niet alleen de aarde is zich aan het resetten

Gisteren sprak ik mijn vriendin in Sneek, door Corona heb ik haar al een hele tijd niet gezien noch gesproken.
Ik ben nu eenmaal niet zo’n beller, sterker nog, ik heb er ronduit een hekel aan. (Sorry mam, maar voor jou maak ik natuurlijk graag een uitzondering) Ook anders is dat Willy (ja ik noem het beestje nu maar even bij de naam) nu al een tijd niet meer in Friesland hoeft te zijn, en zoals zovelen, thuis werkt. Deze heftige tijd zien veel mensen, waaronder ikzelf, zich plotseling meer geconfronteerd met de betrekkelijkheid van hun gezondheid, hun zekerheden in de zin van werk, veiligheid van leefomgeving, dan ooit.
Ook het niet meer bij je moeder langs kunnen gaan, niet even je uitwonende kinderen een flinke knuffel kunnen geven, ze zelfs een periode niet kunnen zien, die anderhalve meter afstand…
Het doet wat met je, hakt erin !
Je merkt dat daardoor in deze tijd, niet alleen de aarde zich aan het resetten is, maar ook jijzelf en de mensen in je omgeving.
Door de toegenomen afstand, omdat je zelf veranderd bent, maar zij ook, lijkt het wel of in relatie tot anderen ook een herstart nodig is.
In deze tijd van min of meer in quarantaine te hebben geleefd, zijn mensen zich meer bewust geworden, of juist heel recalcitrant, wat ook weer wrijvingen met zich meebrengt. Het kan dan ook niet anders dan dat er relaties sneuvelen, maar ook dat er andere weer opbloeien .
Het is een natuurlijk logisch proces, een stroom, die wanneer je je erop laat meevoeren je doet groeien naar het level waar je bedoelt bent te zijn.
Ik ben me nu nóg meer bewust hoe waardevol een goede gezondheid is, krijg meer oog voor de natuur, we zijn daar in deze tijd dan ook veel te vinden. Eigenlijk kan de televisie wel de deur uit, want zelden dat hij nog aanstaat.
Deze tijd heeft wat bewustwording en zelfreflectie betreft zeker ook zijn positieve kanten.
Het heeft me verrijkt, en ik voel me iedere dag gezegend met hoe mooi we hier wonen, en dat bedoel ik niet in materiële zin.
Ben allerlei natuursites gaan volgen, stond laatst zelfs vol bewondering naar een mooi glanzende blauwe mestkever te kijken die het bospad doorkruistte.

2 Comments

  1. wat mooi en waar!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.