Naar Amsterdam voor veel Kleur en Fleur

Wat vond ik het leuk dat Joke Boon mij uitnodigde voor de presentatie van haar, zoals ze het zelf liefkozend noemt, boekbaby ‘Koken met Kleur’. Leuk was dat mijn ex-vegatopia-collega Miranda ook was uitgenodigd, samen besloten we er een dagje Amsterdam aan vast te plakken.
Het weer zat reuze mee, fris, maar het zonnetje was al lekker aangenaam op je vel.
We hebben ons eerst bij boekhandel ‘Scheltema’, waar het allemaal zou gaan plaatsvinden, op de kookboeken gestort, wat hebben ze daar nou niet.

Joke haar ‘Koken met Kleur’ was volop in de picture geplaatst, mooi om te zien, en wat leuk om er voor het eerst door te kunnen bladeren. Van gekoekeloer in kookboeken krijg je trek, maar wat je niet verwacht in een stad als Amsterdam, is dat het nog niet zo eenvoudig is om in hartje centrum een leuk lunchadres te vinden. Na een heerlijke-, maar vooral ook mooie wandeling belandden we uiteindelijk aan de Zwanenburgwal (t/o het Rembrandsplein) in een superleuk tentje. Aldaar een lekker broodje pastrami voor Miranda en een broodje caprèse voor mij besteld, met daarbij jus d’orange, wijn ???? maar ook koffie.
Het werd me maar weer duidelijk, ik ben een navibeet, en heb Miranda, zelf denkend een zwabber in de mist te zijn, een goede dag bezorgd. Ikzelf verdwaal nog in een bezemkast.
Gaandeweg werd het alweer bijna tijd om terug te gaan naar wat het uiteindelijke doel was, boekhandel ‘Scheltema’.
Omdat we vonden dat met lege handen komen wel wat ongezellig was, namen we bij een superleuk bloemenkraampje een fleurig boeket tulpen mee (ze hadden twee leuke zwarte poezen als klanten-lokkertje, dan ben ik zowiezo al verkocht)
Bij de boekpresentatie was het druk, en er waren hapjes uit haar nieuwe kookboek; wortelcake met heerlijke romige crème on top,  de ‘kruidenkaasflensjes’ uit het hoofdstuk groen, humus met komijn uit het hoofdstuk ‘zwart’ en heerlijke vegetarische balletjes.
Tussen het publiek waren ook bekenden uit de kookboek-wereld; onder andere Karin Luiten (vooral ook bekend van haar ‘zonder pakjes & zakjes’, en ze vond mijn jurk erg mooi :-)) Onno Kleyn (culinair journalist, en bekend van zijn columns en artikelen in de volkskrant) en collega-foodblogger Gereon de Zeeuw.
Bij het officiële gedeelte van de presentatie werd duidelijk dat haar eerste uitgever, Frits Poiesz, zo zijn twijfels had bij Joke’s wens een kookboek (haar eerste) uit te brengen. Hij dacht, dat kan niet, niet kunnen ruiken en proeven en dan een kookboek willen uitgeven.
Hij gaf haar een half uur om hem te overtuigen. En zie daar, haar vijfde kookboek komt vandaag uit.
Wat vond ik het leuk om bij erbij te mogen zijn.
Die groene kruidenkaasflensjes staan alvast op de nominatie binnenkort gemaakt te gaan worden, een bijzondere combinatie van koriander, munt, en kruidenkaas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.