Met de stroom mee is zoveel makkelijker dan tegen de stroom in

Binnen onze Nederlandse cultuur vinden we dat we veel vrienden horen te hebben. Dat staat je goed, en in de ogen van veel anderen sta je daarmee hoog in aanzien.
Maar een allemansvriend blijkt uiteindelijk vaak ’niemands vriend’, en zal zich eenzamer voelen dan degenen met “slechts” een of twee hechte vriendschappen.
Ik heb me altijd het gelukkigst gevoeld met maar een paar hechte contacten, als kind al had ik maar een of twee vriendinnetjes. Ik denk omdat ik zoveel waarde hecht aan écht contact.
Vrienden waar je je heel fijn en vertrouwd bij voelt kom je overigens maar een paar keer in je leven tegen, en daar moet je heel zuinig op zijn.
Mijn allerbeste vriend heb ik overigens altijd (nou ja, vaak) om me heen, en ben ik mee getrouwd.
Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ik nou eenmaal een behoorlijke einzelgänger ben.
Laat mij maar lekker tikken op de computer, broeden op recepten, en boeken lezen. Door het leven gaan als Foodblogger is de beste keus die ik heb kunnen maken. Al vind ik dat nu onze jongste ook het huis uitgaat, ik ook iets buitenshuis zal moeten zoeken. Ik denk persoonlijk aan een schildercursus, om dan vervolgens weer in mijn eentje te gaan zitten schilderen op onze vrijgekomen zolder ;-)). Het bloed kruipt…
Het voordeel van ouder worden is, is dat je jezelf beter gaat accepteren, met alle (on)hebbelijkheden die bij je horen. Met de stroom mee gaan is zoveel makkelijker dan tegen de stroom in.
Uiteindelijk voelt het pad wat bedoelt is voor jou te bewandelen zoveel beter dan verdwalen op een route die door anderen is aangelegd.

2 Comments

  1. Goede keus een schildercursus Hedwig. Ik beleef zo veel plezier aan het schilderen!

    Groetjes, Ronne

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.