Mango-gebakje met amandelsnippers

Wil je wat lekkers bij de koffie serveren, maar er niet teveel werk van hebben? Dan zijn deze simpele gebakjes met mango ideaal.
Wij kregen ze op de verjaardag van een vriendin van mij, en en ze waren heerlijk, er mag eventueel nog slagroom of een bolletje ijs bij geserveerd worden.

nodig voor 4 personen:
1 vel bakpapier
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 x 1/2 el abrikozenjam
1 mango in mooie partjes verdeeld
amandelsnippers
suiker

bereiding: leg de bladerdeeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw een centimeter van de rand naar binnen. Prik met een vork wat gaatjes in het midden van het deeg, en kwast wat van de abrikozenjam over het midden van de vierkantjes, houdt de buitenste cm van het deeg vrij. Leg de partjes mango op de jam, kwast de randen in met wat water en bestrooi met wat suiker. Verdeel er wat amandelsnippers over en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Met dank aan Marga Corten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*