Kleine geitenkaastaartjes met courgettesoep

Deze geitenkaas-taartjes vallen altijd goed in de smaak alhoewel ze heel eenvoudig zijn om te maken, heerlijk in combinatie met de courgettesoep.

Je hebt nodig voor twee personen;

Voor de geitekaastaartjes;
4 plakjes ontdooide plakken bladerdeeg
1 vel bakpapier
blindbak-vulling zoals gedroogde peulvruchten
2 eieren
200  gram zachte geitenkaas
2 lente-uitjes
1 (oranje) paprika
paar takjes tijm
versgemalen peper en zout

voor de courgettesoep:
2  grote courgettes in stukken
1 Teentje knoflook
1 sjalotje gesnipperd
800 ml groentebouillon
verse tijm , blaadjes geritst
kookroom

bereiding: vet 4 bakjes van een muffinvorm in met wat boter. en druk daar per vormpje een ontdooit bladerdeeglapje in. Knip uit bakpapier vierkanten die net zo groot zijn als de bladerdeegplakjes.
Leg het bakpapier in de muffinvormpjes en doe er blindbakvulsel in (gedroogde peulvruchten bv) en bak tien minuten in de oven op 200 graden. Klop intussen 2 eieren los en verkruimel er de zachte geitenkaas over. Snijd de paprika in stukjes, en de bosui in ringetjes en doe er bij. Rits de blaadjes van de takjes tijm er boven uit met een vork. Verwijder na de baktijd de blindbakvulling en vul de bladerdeegbakjes met het geitenkaasmengsel. Bak ze in twintig minuten gaar in de oven.
Intussen maak je de courgettesoep.

Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie en voeg er de in stukken gesneden courgettes bij en bak op hoog vuur mee zo’n 10 minuten. Voeg peper en zout en verse tijm toe en bak even mee. Doe er  de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met eenstaafmixer.
Doe er voor de romigheid wat room door.
Een heerlijke combinatie met de geitenkaastaartjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*